Ja, hur beskriver man sin människa egentligen? Jag tror att det bästa sättet är att helt enkelt försöka visa sig. Som jag ser på människor så är man väldigt mycket mer än sina eventuella titlar och roller. Det finns faktiskt på sätt och vis ett lika stort universum på insidan som på utsidan. Men om jag ska försöka med titlar så skulle de kunna vara; teaterpedagog, sjuksköterska, yogalärare, coach. Man skulle kunna se det här som vitt skilda yrken, men för mig så handlar kärnan om att vara en guide. Att se människor växa och utvecklas, som en blomma som slår ut, och att guida i det växandet. Utöver det här så har jag sökt, iakttagit, mediterat, och genomgått många kurser och processer för att utvecklas. 

Jag har några specialintressen;

🧡 Hur människor fungerar - jag är sjukt fascinerad av människan som varelse, på alla nivåer från hjärna, tankar och känslor till vår energi och mer osynliga kapaciteter. Det är uppenbart att vi är så mycket mer än vi oftast fått veta. 

💛 Hur livet fungerar - jag har levt en stor del av livet sökande efter "instruktionsboken" och har nu faktiskt hittat den inom mig. Därför vill jag hjälpa andra att hitta den också. 

💚 Relationer mellan barn och föräldrar (och andra vuxna) - det finns så mycket lärdom, helande och utveckling kopplat till de här nära relationerna och jag är säker på att både barn och föräldrar kan må så mycket bättre genom att medvetet ta del av detta. 

💙 Relationer och kommunikation - dynamiken och energin mellan människor, hur inlärda program påverkar våra relationer, hur kommunikation och interaktion fungerar. Och hur vi kommunicerar bortom orden.  

Jag har alltid dragits till någon form av gränsland, runt människor som utmanas mycket av livet. Alltid med målet är att förstå, nå fram och skapa en trygg plats. Som teaterpedagog har jag jobbat med människor med funktionshinder och människor med psykisk ohälsa. Som sjuksköterska har jag jobbat på hospice och, framför allt, inom barnpsykiatri. Jag har också jobbat med utagerande ungdomar och barn i svåra sociala förhållanden på HVB och inom socialtjänsten. Och i flera år jobbat med barn som inte klarar av att vara i skolan (och deras vuxna så klart). Jag har träffat människor i alla åldrar som mått väldigt dåligt, haft ångest och depressioner, som skadar sig själva, som inte velat leva eller som varit på väg att dö. Med målet att se och förstå. Och förhoppningsvis omskapa upplevelsen som gör livet svårt. 

Jag har också tagit hand om hästar som slåss. Med målet att de till slut ska slippa göra det, att de ska få slappna av lite mer inuti. Känna trygghet och tillit till sig själva och andra. Det är fantastiskt att jobba med djur så. 

I mina yogaklasser är alltid det övergripande temat "Var mer du". Eftersom jag är helt övertygad om att vi är satta på jorden i syfte att vara just det. Dem vi är djupast inne. Unika men ändå lika. Vi kan behöva hjälp att både hitta den och att våga vara den, eftersom vi ofta har lärt oss att leva lite tvärt om. 

Jag har en djup fascination och kärlek till människan, och min passion är att dela den med dig. Att dela hur livet är konstruerat och var motstånd kommer ifrån. Visa hur man kan förändra hela välden genom sig själv och hur det faktiskt finns massor med plats att vara mer av den man är och vill vara, både fysiskt, mentalt och själsligt. 

Det är mot den här bakgrunden jag också valt mina ledord, som jag vill ska sammanfatta vad det är jag önskar bidra till, både inom och utom människor. De kom till mig på engelska, saker gör det ibland. Jag har valt att ha kvar dem så: 

Vill du veta mer om hur jag jobbar och vad det skulle kunna ge dig, så titta i fliken service eller boka ett kostnadsfritt samtal för en kort avstämning helt utan risk att bli indragen i något du inte önskar dig.